Hz.İmam Zeynel Abidin Türbesi Vakfı'nın Amacı ve Misyonu

VAKFIMIZIN AMACI VE MİSYONU

Yüce Allah’ın son Resulü Hz. Muhammed (S.A.V. )Efendimize yaratıcı ilahi güç tarafından tebliğ edilen Dini mübini İslamın ve onun uygulamalarını noksansız olarak yerine getiren yüce insanlardan birisi olan Hz İmam Zeynel Abidindir. İslami lejant ve kayıtlara dayanarak Medine’de zindanda zehirlettirilmek suretiyle şehit edilişinden sonra 72 parçaya bölündüğü ve bir türbesinin de Malatya ili Battalgazi ilçesi Atabey (Etebek ) yöresinde olduğu asırlardan beri halkın inanç ve belleğinde yer ettiği Tevatür olarak rivayet edilmekte, İslam dinine ve Ehli-Beyt inancına sahip vatandaşlarımız tarafından bu mübarek zatın türbesi devamlı olarak Türkiye’nin her köşesinden gelen sevenleri  tarafından ziyaret edilmekte kurbanlar kesilmekte adaklar yerine getirilmektedir.

Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı 12,125 m2 lik bir alana sahip olup Türbe binası ve Cem evi binamız vardır. Cem binamız 3 kat ve terastan oluşmaktadır. Terasımız baraj manzaralıdır. 1. Katımızda kurban kesim yeri mutfak ve yemek pişirme salonu ve bay ve bayan tuvaletleri mevcuttur. 2. Katında Cem evi ve kongre merkezi yer almaktadır. 3. Kat ise depo ve misafirhane olarak kullanılmaktadır. Ayrıca bahçemizde değişik türde gül ve ağaçlar bulunmakta yazlık oturma alanları çocuk parkı gibi alanlarımız mevcuttur.

Vakfımızı ziyarete gelen misafirleri ağırlarken ziyaretçiler arasında hiçbir ayrım yapmadan 72 millete bir bakma felsefesi anlayışına uygun olarak herkese eşit ve tarafsız bir şekilde hizmet verilmektedir.

Vakfımız Alevi inanç gelenek ve göreneklerini yaşatmak için her yıl düzenli olara olarak Muharrem Orucu Etkinlikleri,  Aşure Çorbası, Abdal Musa Birlik Lokmaları ve Hızır Kömbesi Etkinliklerini Cem Vakfı Malatya Şubesi ile birlikte ulusal boyutta halkımızla birlikte büyük törenler yapmaktayız.

VAKFIMIZIN AMAÇLARI ŞUNLARDIR:

1- Atatürk ilke ve devrimlerine sadakat la bağlı olmak.

2- Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyetine bağlı olmak

3- Büyük Türk milleti olarak ülkesiyle milletiyle bölünmez bir bütün olarak sonsuza  kadar yaşamak.

4- Allah, Muhammed, Ali ve Ehli-Beyt yolunda ayrımsız koşulsuz tüm insanlara hizmet etmek.

5- Amacımız tüm evrende Sevgiyi, Barışı ve Kardeşliği tesis etmektir

TÜRBE ZİYARETLERİN ÖNEMİ :

Aleviler türbelere niye rağbet ederler. Aleviler kutlu saydıkları bu insanların inancını düşüncesini yaşatmak için bu insanların adlarına dergâhlar türbeler inşa edip insanları bu kutlu insanların manevi şahsiyetleri etrafında toplamak ve bu insanların inançlarını yaşatmak için yaparlar. Sanki onlar buradaymış gibi davranıp ona göre saygı gösterirler onların ölmediğine inanır, onların makamlarını büyük bir saygı ve hürmetle ziyaret ederler. Biz Aleviler illa da onların bedenlerinin burada olmasını çok önemsemezler onların manevi şahsiyetleri önemlidir. Ölür ise ten ölür canlar ölesi değil. Bu kutlu insanların sadece bedenleri yok olmuştur canları değil onlar ölümsüzdürler. O kutlu insanlar hep sevenleriyle beraberdir ayrı gayrı değildir.

Erdoğan ÜNVERDİ

Hz İmam Zeynel Abidin Kültür Vakfı Başkanı

VAKFIMIZA HİÇ GELDİNİZ Mİ?
MALATYA HABERLER