• VAKIF DUYURULARI - 01/12/2017
  • CAN DOSTLAR

HZ. İMAM ZEYNEL ABİDİN TÜRBESİ KÜLTÜR VAKFI

Atabey Köyü ile birlikte baraj suları altında kalacak olan Zeynel Abidin Türbesi, bazı inançlı insanların gayret ve özverili çalışmaları ile bu gün ki yerine taşınmış, küçük bir dernek iken koca bir vakıf haline dönüşmüştür. 1986 da başlayan yeniden yapılanma süreci içinde birçok kişinin maddi ve manevi katkısı olmuştur. İsim zikretmeden hepsine de minnet ve şükranlarımı sunarım.

Yıllardan beri siz inançlı ve değerli insanların katkılarıyla bu günlere geldik. Bir sivil toplum kuruluşu olarak, eğitime destek amacıyla başarılı, ancak yoksulluk nedeniyle öğrenim görmekte zorlanan öğrencilere siz dostlarımızdan aldığımız güçle son iki yıldır karşılıksız öğrenim bursu veriyoruz. 2009-2010 öğretim yılında 16 üniversite öğrencisine, 2010-2011 öğretim yılında ise 12 öğrenciye burs verdik. 2011-2012 öğretim yılında da 12 öğrenciye ,2017-2018 öğretim yılında 12 öğrenciye burs vermeye devam ediyoruz.

Vakıf, bağış ve yardımlarla ayakta duran bir müessese olması münasebetiyle yine halktan aldığını, başarılı ancak yoksulluk sebebiyle okuyamayan üniversite öğrencilerine dağıtmaya, onlara bir nebze de olsa bu zor günlerinde yardım etmeye devam etmek istiyor. Bizler, Vakıf Yönetimi ve üyeleri olarak, bir avuç insanlarız. Bizlerin gayreti ile bunun sürdürülebilmesi mümkün görünmemektedir. Ancak okuyacak, azimli ve başarılı ama yoksulluk ve kimsesizlik nedeniyle Üniversiteye gidemeyen veya yarıda bırakmak zorunda olan birçok öğrenci var. Yardım için bir limit konulmamış olup gönlünüzden ne kopuyorsa vakfa öğrenci bursu için veriyoruz demeniz yeterli. Buradaki bir havuzda toplanacak para burs almayı hak eden öğrencilere dağıtılacaktır.

Burslar, Burs Yönetmeliğine uyan, Vakıf Yönetim Kurulu ve Burs Seçici Kurulunun belirlediği öğrencilere verilecektir.

GELİN CANLAR BU ÇOCUKLARIMIZA BİR DEFTER KALEM PARASI DA SİZ VERİN. BUNLAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZ. BU GÜN BİZ ONLARA DESTEK OLACAĞIZ, YARIN ONLAR BİZİM GÜVENCEMİZ OLACAK.

Webservant

zeynelabidinturbesi@gmail.com